Dukenburg
Malvert & Lankforst

Medewerkers:
Helmut Brockmeyer
Hette Morriën
Inge Rengers

Met dank aan:
Jacqueline van den Boom
Fotograaf
www.jvandenboom.com

 

N8ommetje Dukenburg

Alle hulde aan de Nijmeegse wijkhelden die stadsbreed de ronduit bizarre stortregens van de 7e oktober trotseerden om het N80mmetje af te leggen. In Dukenburg was Lankforst/Malvert het ommetjestoneel, start en finish in ‘De Turf’ in de Malvert.
Daar werden workshops in boekbinden, biljarten en bridge én linedance gepresenteerd en waar Soul de voorleeshond aanwezig was, met het vrouwtje verkleed als een deftige heks.

Gruwelijk eng’ was het thema van de Kinderboekenweek begin oktober. Hierop liftte het ommetje graag mee. Als eregast was burgemeester Hubert Bruls aanwezig. Het overige gezelschap bestond uit een kleine vijftig Dukenburgers.

Na de stops tijdens de oktober-vooravond bij zorgcentrum ‘De Wollewei’ in de sfeervolle tuin in de drup, bij de uitleg over de grauwe abelen aan het Maas-Waalkanaal in de regen, gingen op weg naar ‘De Lankmoes’ de hemelsluizen pas echt open. Een enorme waterhoos geselde de wandelaars die in twee groepen waren gesplitst. De oranje emmertjes met ledverlichting die dienden als bakens bij de stops, veranderden bij toverslag in regenmeters.

De act van een jonge jongleur op de vlonder bij het Uilenbosje plonsde létterlijk in het water, terwijl er bij ‘De vlotte naald’ heel even droog gepauzeerd kon worden. Om vervolgens midden in het Uilenbosje, soppend door drassige modder en diepe waterplassen, overvallen te worden door een drietal engerds: spóóóken!

Even was de regen vergeten want de wandelaars werden meegezogen in de wereld van heksen en geesten, nieren en darmen, vers geoogste ogen en eetbare wriemelwormen … gruwelijk eng. De wandelaars wisten niet hoe snel ze naar de veilige, droge ‘Turf’ moesten wegwezen. Hier werd ontspannen ‘nagetafeld’. Bewoners van Aldenhof werden aangemoedigd het ommetje volgend jaar te organiseren.

Kijk op onderstaande link voor alle foto's van Jacqueline:
http://www.jvandenboom.com/nachtvandeommetjes2017