Ommetje Lent

Organisatie: Jose Hegeman

Met dank aan de sponsors:
Jan Linders
Patries IJsco & Espresso
STIP-Noord
Hotel van de Valk
Brandweer Noord in Lent

 

Ommetje Lent startte vanaf de parkeerplaats van de bijna herrezen winkel van Jan Linders. Rond nieuwjaar was zijn winkel door een vuurwerkongeluk in de as gelegd.

Vandaaruit naar Lentmark, een alternatieve toren. Hier is door Patries een ijsco- en espresso zaakje geopend. Zij verzorgde ons culinaire moment.

Bij het Thermion gebouw heeft Marjo Scheffer van STIP-Noord ons verteld over het reilen en zeilen van de diverse partijen in dit industriële bouwwerk. Een blik op het Ketelhuis geworpen en geconcludeerd dat er nog vreselijk veel moet gebeuren voor dat zij  in november 2017 open kunnen gaan.

We zijn door het Eisenhouwertunneltje aan de andere kant van de Mauritssingel beland.
In het tunneltje, vanwege de akoestiek, was een optreden gepland. Helaas afgezegd. We hebben uit volle borst een canon gezongen. Dus toch nog muziek.

Bij de brandweerpost Noord werden we warm onthaald. Koffie en thee en 4 stoere mannen. Zeer uitgebreide uitleg, demonstratie en rondleiding. Een zeer warm onthaal.

Tot slot een drankje bij van der Valk. Lekker  nagekletst en op tijd plaats gemaakt voor de fans van zanger Jannes na zijn optreden in Gelredome.

Graag weer tot ziens volgend jaar.