Ommetje Wolfskuil

Organisatie:
Korneel Jeuken
Conraad Savy
Floor Taayke

Met dank aan:
Arie Hoks
Angele Jorna
Geert Schiks
Wijkfabriek

Zaterdag 1 oktober 2016. vond het jaarlijks terugkerende evenement de Nacht van de ommetjes plaats. Deelnemers konden weer op een unieke manier kennis maken met de eigen wijk en de buurtgenoten.

Dit jaar waren er zestien verschillende ommetjes uitgezet en voor het eerst was ook de Wolfskuil van de partij. Namens het gemeentebestuur liep wethouder Renske Helmer mee, samen met zo’n veertig andere belangstellenden.

Er werd verzameld in het Hobbycentrum aan de Nieuwe Nonnendaalseweg waar de avond om 20.00 uur begon met een pittige quiz. Onder aanvoering van een struise boerin gewapend met een riek en een goedaardige wolf aan haar zijde begon het gezelschap verlicht met lampionnen even later aan het ommetje.

Via de Nieuwe Nonnendaalseweg ging de optocht naar de Floraweg. Daar was de eerste stop bij Dierenweide Kobus, waar Arie Hoks en zijn medewerkers de groep onthaalden op warme chocolademelk. Angèle Jorna hield daar een boeiend verhaal over de geschiedenis van de wijk.
et ommetje trok daarna via de Looimolen naar het Florapark waar men plots opgeschrikt werd door een roedel wolven alsof ze nooit weg geweest waren en nog steeds op strooptocht door de Wolfskuil doolde.

Op de hoek van de Distelstraat en de Varenstraat stond men stil bij het kunstwerk van wijkbewoner Geert Schiks. In 2006 onthuld toen nieuwbouw plaats had gemaakt voor wat vroeger de Rimboe werd genoemd.  De kunstenaar zelf gaf tekst en uitleg over zijn beeld.

Tegen 22 uur werd het ommetje afgesloten met drank, hapjes en muziek in de wijkfabriek. De organisatoren van het ommetje in de Kuul, Korneel Jeuken, Floor Taayke en Conrad Savy kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond, die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.