2019 Ommetje op Rolletjes

Op Rolletjes 2018

Verslag
Voor de tweede keer organiseerde Club Goud in samenwerking met de Waalboog en met Nacht van de Ommetjes het enige echte Ommetje op Rolletjes! Speciaal voor de oudsten van Nijmegen, de ouderen van woonzorgcentrum Nijevelt, rolden we een ommetje door de wijk.

 

De middag startte met de briefing voor alle 43 vrijwilligers. Een korte introductie over de zorginstelling, de doelgroep, het verloop van de dag en de verwachtingen. Ook was er een mini-cursus rolstoelduwen zodat iedereen klaargestoomd was voor deze dag. De vrijwilligers kregen een maatje toegewezen en zijn onder begeleiding van medewerkers van Nijevelt hun maatje op gaan halen van de afdelingen. In de grote zaal, onder het genot van een kop koffie, hebben de maatjes onderling kennis gemaakt en gekletst.

 

Het feestelijke programma startte met openingswoordjes van Moniek van Daal, initiatiefnemer van Club Goud, de bestuurder van de Waalboog en burgemeester Bruls gaf het startschot. Tussen de sprekers door werd er nog even warmgedraaid met de warming-up oefeningen zodat iedereen klaar was om naar buiten te gaan.

Tijdens het ommetje waren er allerlei verrassende acts. Zo verraste Claustrofonie ons onderweg met grote hits vanuit een Camper-Busje, genoten we van de twee Nijmeegse Ninja’s Aristos & Stanley en mochten we ook nog luisteren naar de stem van Iris Romeijnders, een singer-songwriter en spoken word artist. Het ommetje trok hiernaast nog door het universiteitsgebouw heen, tot vreugde van veel ouderen. Bij terugkomst in de grote zaal van Nijevelt onthulde illustrator Gigi van Grevenbroek haar zojuist getekende raamschildering, met de stevenskerk en andere Nijmeegse details. Heb jij ‘m al gespot?

 

Na de wandeling kletste we nog wat na met een bitter- en/of vegabal. We kijken terug op een onwijs leuke dag! De reacties van zowel de vrijwilligers als van de ouderen logen er dan ook niet om.

 

We hebben verschillende generaties samengebracht en op een unieke manier kennis gemaakt met (on)bekende wijk en buurtgenoten. Tot volgend jaar!